Welkome waarheid

chai = levenEen Joods verhaal gaat als volgt: ‘Waarheid, naakt en koud, was door iedereen in het dorp bij de deur afgewezen. Haar naaktheid schrok mensen af. Toen Parabel haar vond, zat ze in een hoekje ineengedoken, rillend en hongerig. Vol medelijden hielp Parabel haar overeind en nam haar mee naar huis. Daar kleedde ze Waarheid aan in een verhaal, warmde haar op en stuurde haar weer naar buiten. Gekleed in haar verhaal, klopte Waarheid opnieuw aan bij de dorpelingen. Dit keer werd ze verwelkomd in hun huizen. Ze nodigden haar uit om te blijven eten en zich aan het haardvuur te warmen.’

Verhalen brengen kale feiten en meningen letterlijk tot leven, geven ze een menselijke maat en spreken tot de verbeelding. Ze gaan over concrete ervaringen, bevatten emotie en roepen emotie op. Verhalen gaan ergens over, ze bevatten de waarheid van de verteller. Je kunt je er betrokken bij voelen, er je eigen betekenis aan geven en er jouw verhaal aan koppelen. Op die manier raak je verbonden met elkaar en ontstaat ruimte om de ander toe te laten in je wereld.

Vertel hier daarom liever je verhaal – in welke vorm dan ook – dan feiten, cijfers en meningen. Laten we onze werelden verbinden.
 

Onze excuses, u kunt momenteel niet reageren