WereldPodium – Avonturiers uit nood

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10 juli 2013
21:00 - 22:15

Locatie
Stadsstrand (Waterjump) aan de Piushaven

Categorie(ën) Geen categorieën


Tiphany_3_of_3_220x143-121x125Het Wereldpodium praat drie avonden met een ‘avonturier’ uit een ver land over de vlucht, over zijn of haar nieuwe dromen en oude angsten. Het gesprek vindt plaats op het nieuwe stadsstrand aan de Piushaven tegen het decor van een vluchtelingenboot, in het vallende duisternis en bij flakkerend kaarslicht. Getalenteerde asielzoekers zorgen voor muzikale intermezzo’s.

Op 10 juli is Succesgeneratie.NL auteur Tiffany Pham de gastspreker op het Wereldpodium. Dankzij Succesgeneratie.NL kon WereldPodium in contact komen met haar.

Tiffany Pham (41) is een van de twee miljoen Vietnamezen die tussen 1975 en 1985 hun land ontvluchtten vanwege het communistische regime. Tiffany werd als 8-jarige toevertrouwd aan haar oudere zus en haar gezin. Na een nachtelijke tocht door warme rijstvelden, ging ze aan boord van een vissersboot. De boot bleek meer dan 160 mannen, vrouwen en kinderen te vervoeren, maar er was geen kompas of zeekaart en na een week was het eten op. Ze dobberden echter nog meer dan twee weken op zee voordat een Nederlands vrachtschip zich over de opvarenden ontfermde. Eerder weigerde een cruiseschip de vluchtelingen aan boord te laten komen. Slechts de helft van Tiffany’s reisgenoten overleefden de vlucht. Ook Tiffany’s 4-jarige neefje stierf aan boord. “Het beeld van zijn witte, iele en half blote lichaam dat langzaam wegdrijft, staat in mijn geheugen gegrift.” Haar ouders kwamen pas jaren later in Duitsland aan via gezinshereniging. Tiffany runt haar eigen Training-Advies-Coachingsbureau Power2ME.nl en is ambassadeur van Vluchtelingenwerk en verschillende vluchtelingenorganisaties.

Entree: gratis

Meer info op Wereldpodium.nl

Alleen leden kunnen reageren

U moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen