Maluku Mokro connexion 2

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
11 september 2011
14:00 - 22:00

Locatie
Wereldculturencentrum RASA

Categorie(ën) Geen categorieën


Organisatie: Kosmopolis, Utrecht
Reserveren: Bij uw reservering graag vermelden of u er de hele dag bij bent, of alleen de avond of middag

Entree hele dag: € 10,-
Entree dagdeel (middag of avond): € 5,-

Maluku Mokro connexion 2 stelt de visies, inzichten en perspectieven van Molukse en Marokkaanse jongeren in Nederland centraal. Beide groepen switchen tussen loyaliteiten en culturen, zijn bekend met radicaliteit binnen hun geledingen en weten hoe het is om in Nederland gestigmatiseerd te worden. Vaak gezien als maatschappelijke probleemgevallen, worden hun ideeën nog te weinig gehoord of gewaardeerd.

Toch zijn Najib Amhali en Giovanni van Bronckhorst publiekslievelingen, Marokkaanse vrouwen de carrièretijgers van de 21e eeuw en Molukse jongeren toonaangevend in de Nederlandse muziekindustrie.

Waar staan zij voor, welke toekomst willen ze voor zichzelf, hun gemeenschap en voor Nederland creëren? Voelen zij zich Nederlands? Welke politieke visies hebben ze? Welke culturele uitingen zijn nu hot? En welke overeenkomsten en verschillen hebben beide gemeenschappen?

Met debat, talkshow, muziek, lifestyle, food en een online magazine. Hosts van de dag zijn Riom Soumete en Morad El Ouakili. Met bijdragen van o.a. Marock&Roll, Oceanikz, DJ Nadia, Henry Timisela, Hoda Hamdaoui, Nathan Ririhena, Ismael Loukili, Gadiza Bouazani, Moussa Adarraf, Salima Belhaj, Raja Felgata, Dave de Fretes, Nathanael Pietersz, Milko Hitijahubessy, Denice Kakiailatu, Blaxtar en vele anderen.

Alleen leden kunnen reageren

U moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen