Lost in Vietnam – Beleef de drie streken

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
2 juni 2012
12:00 - 17:00

Locatie
Museum Volkenkunde

Categorie(ën) Geen categorieën


Lost in VietnamDit evenement georganiseerd door Stichting Iviet.nl draait om de drie streken in Vietnam: Noord, Midden en Zuid. Iviet.nl streeft naar een optimale beleving voor de bezoekers door een impressie te geven van de smaken en sferen in Vietnam waarbij zang, dans, eten en spelletjes uit de drie verschillende streken centraal staan.

Achtergrondinformatie
Ruim 30 jaar geleden ontving Nederland de eerste lichting Vietnamese bootvluchtelingen. Uit diverse berichtgeving blijken Vietnamese vluchtelingen ‘voorbeeldig’ te zijn ingeburgerd. Echter, veel is er niet bekend over deze groep. Als politieke asielzoekers eind jaren ’70 tot 2de (en zelfs 3de) generatie Vietnamezen anno 2012 komt de gemiddelde Nederlander niet verder dan loempia’s en de vaak voorkomende en moeilijk uit te spreken achternaam ‘Nguyen’.

Uitgangspunt ‘Lost in Vietnam’
Iviet.nl wil jongeren stimuleren om zichzelf te blijven verrassen en te ontwikkelen zonder dat zij hun afkomst vergeten. Daarnaast wil de stichting de in cultuur geïnteresseerde Nederlander kennis laten maken met de Vietnamesecultuur en traditie. Daarom organiseert Iviet.nl ‘Lost in Vietnam: beleef de drie streken’. De stichting wil de bezoekers kennismaken met de unieke eigenschappen en de verschillen tussen de drie streken in Vietnam.

De bezoekers worden door tal van activiteiten tijdens Lost in Vietnam uitgedaagd om de Vietnamese cultuur te ervaren. Men heeft de gelegenheid om door de drie streken van Vietnam te ronddwalen. Door middel van informatiekraampjes, klederdrachten in ieder streek, diverse hapjes, muziek en dans worden de bezoekers van Lost in Vietnam getrakteerd op een ware culturele sensatie.

Entree: € 3,50 incl. toegang tot het museum

Naar de site van Iviet.nl
 

Alleen leden kunnen reageren

U moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen