Achter de voordeur bij Saliha

Het verhaal van Saliha Skenderovic uit Loenen aan de Vecht. Saliha ontvlucht in 2000 samen met haar man Edin en oudste zoon de oorlog op de Balkan. Na een rit van twee dagen achter in het laadruim van een vrachtwagen worden ze afgezet bij een asielzoekerscentrum. Dat is het begin van een acht jaar durende zwerftocht langs acht verschillende asielzoekerscentra. Acht jaar procederen om een verblijfsvergunning, acht verloren jaren want ze mogen niks en kunnen niks, terwijl ze zo graag verder willen met hun leven. Drie jaar geleden kregen ze eindelijk een definitieve verblijfsvergunning en inmiddels hebben ze hun leven aardig op de rails. Ondanks alles proberen ze positief vooruit te kijken.

Hebben de buren enig idee welk verhaal schuilt achter de voordeur van de familie Skenderovic? In het NCRV programma “Achter de voordeur” van 31 mei 2011 nemen zij een kijkje in Saliha’s huis en leven en dat levert bijzondere ontmoetingen op.

Onze excuses, u kunt momenteel niet reageren