Belang van stimulerende integratieverhalen

Jaarrapport Integratie 2011Vandaag presenteerde het Sociaal Cultureel Planbureau het jaarrapport integratie. Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) nam het rapport in ontvangst.

Volgens Nu.nl wees Leers erop “dat de meeste mensen volgens hem wel willen integreren en dat we hun verhalen te weinig horen. Die verhalen zouden stimulerend werken. Leers zei ook dat het aan de Nederlandse samenleving is om zich open te stellen voor vreemdelingen die willen meedoen.

Sociaal ondernemer Froukelien IJntema laat in een reactie weten dat Succesgeneratie.NL er is om die opbouwende verhalen over integratie kenbaar te maken. Het is dé plek om te vertellen over de openheid van de Nederlandse samenleving.

IJntema: “Integratie is een ontdekkingstocht die tussen mensen plaatsvindt. Het verhaal van die tocht én wat daarin leidt tot een positief resultaat voor alle betrokkenen is inderdaad stimulerend. Aan deze menselijke verhalen is behoefte in deze tijd. Wij kunnen ons niet permitteren om vreemdelingen voor elkaar te zijn.”

Wie een verhaal kwijt wil, kan dit melden bij Succesgeneratie.NL.
 

Onze excuses, u kunt momenteel niet reageren