Het gaat beter met de integratie in Nederland

Juf Samira
Frits Bolkestein, uitgerekend de man die ooit de knuppel in het hoenderhok gooide, is nu positief over de integratie. Allochtonen doen het beter op school, op het werk en in het bed. Alleen die criminaliteit en overlast nog…

Op 6 september 1991 luidde Bolkestein – destijds fractievoorzitter van de VVD – als eerste politicus de noodklok over de multiculturele samenleving, in een lezing in Luzern. De integratie baarde hem zorgen. Bolkestein had dat eerder al in een gesprek met zijn collega’s van CDA, PvdA en D66 naar voren gebracht, maar toen die afwijzend reageerden, zocht hij de media. De reacties waren heftig, er volgde zelfs een aanklacht wegens discriminatie.

Twintig jaar later maakt hij de balans op in een lezing. En constateert dat het nu beter gaat. ‘In het onderwijs lopen allochtone kinderen nog steeds achter bij autochtone, maar het verschil wordt kleiner.’

Lees hier het artikel in De Pers.
 

Onze excuses, u kunt momenteel niet reageren